Allianz Tiriac sfideaza Codul Muncii

Salariatii societatii de asigurare Allianz Tiriac sunt tratati ca in epoca sclavagismului, legile aflate in vigoare privind drepturile angajatilor fiind calcate in picioare de reprezentantii actionarului majoritar. Surse din interiorul societatii afirma ca angajatii de la Serviciul Daune sunt fortati sa munceasca aproximativ 10-12 ore zilnic, fara a le fi luate in considerare orele suplimentare.
Contracte dezavantajoase pentru colaboratori
Angajatii de la Serviciul Daune nici macar nu au beneficiat de zile libere conform legilor in vigoare. Concediul de odihna garantat prin lege angajatilor este doar un vis pentru cei care lucreaza la Allianz Tiriac.

Mai nou, reprezentantul actionarului majoritar incearca sa puna in practica un plan diabolic, prin care se incearca escrocarea tuturor agentilor de la Allianz Tiriac. Practic, la societatea de asigurari se doreste obtinerea unui profit imens prin neplata salariului si a comisionului catre angajati si agenti. Potrivit site-ului www.anchete.ro, site care lupta pentru apararea drepturilor omului, societatea de asigurari Allianz Tiriac „isi santajeaza colaboratorii sa incheie contracte, sistemul fiind conceput astfel incat sa nu te poti retrage fara sa pierzi banii munciti in ultimile 11 luni”. Potrivit site-ului, contractul prevede ca obligatii din partea agentului sa intocmeasca minimum doua polite pe luna. In caz contrar, colaboratorii sunt obligati sa restituie comisioanele incasate in ultimul an. Daca un angajat sau colaborator vrea sa renunte la raporturile de munca cu Allianz Tiriac, el este nevoit sa returneze banii castigati in ultimele 11 luni. Surse din interiorul Allianz Tiriac sustin ca planul stabilit unor sucursale nu se va realiza decat in proportie de 60%, deci angajatii respectivi se afla in pericol de a nu-si primi salariile aferente pe trimestrul patru al acestui an.
Grupul german Allianz ameninta cu retragerea din Romania
Unul dintre fostii angajati ai sucursalei iesene a Allianz Tiriac ne-a informat ca actionarul majoritar, grupul german Allianz, a amenintat cu retragerea de pe piata asigurarilor din Romania, existand deja un precedent in tarile din Europa de Est. Allianz Tiriac a investit miliarde de lei pentru asigurarile de viata si rezultatele refuza sa apara, astfel incat grupul german nu reuseste sa-si recupereze milioanele de euro investite. In aceste conditii, Allianz a amenintat ca se va retrage din Romania daca nu va recupera aceasta investitie pana la sfarsitul anului 2004. Este posibil deci ca persoanele care si-au facut polite de viata cu acumulare de capital sa ramana cu buzele umflate in cazul in care Allianz se retrage din Romania.
Ovidiu NEMTANU – ZIUA de Iasi
Ziua. 15.12.03

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s