Guvernul doreste mentinerea caldurii centralizate si neperformante


Mentinerea consumatorilor de energie termica in sistemul centralizat de incalzire si stoparea debransarilor este unul dintre obiectivele majore ale Guvernului in sectorul energetic, a declarat, ieri, la Neptun, Aureliu Dumitrescu, director general in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).
„Stabilizarea pietei va fi foarte importanta in anii urmatori. Daca, in perioada urmatoare, nu vom reusi sa stabilizam piata si nu vom mentine clientii fideli, nu vom mai putea atrage investitii private, iar investitiile statului risca sa devina nerentabile si ineficiente“, a spus Dumitrescu, in cadrul unui seminar economic.


Potrivit reprezentantului MAI, strategia autoritatilor vizeaza, de asemenea, generalizarea productiei de energie termica in cogenerare cu productia de energie electrica. Dumitrescu a spus ca necesarul de investitii in modernizarea sistemului centralizat de incalzire se ridica, in perioada 2004-2016, la 6,6 miliarde de euro.
Potrivit datelor MAI, 600.000 de apartamente au fost debransate de la reteaua centralizata in ultimii patru ani. In 2003, aproximativ 2,6 milioane de apartamente erau conectate la reteaua centralizata. Printre principalele cauze ale debransarilor se numara cresterea pretului gigacaloriei, calitatea nesatisfacatoare a serviciilor, intrarea pe piata a centralelor de apartament si evolutia lenta a procesului de contorizare a blocurilor.
Sistemul centralizat de furnizare a energiei termice asigura alimentarea a 31% din populatia Romaniei, insa functioneaza cu costuri si pierderi semnificative.
Cotidianul. 16.06.04

Guvernul impotriva debransarilor
Mentinerea consumatorilor de energie termica in sistemul centralizat de incalzire este un „obiectiv major” al Guvernului
Mentinerea consumatorilor de energie termica in sistemul centralizat de incalzire si stoparea debransarilor este unul dintre obiectivele majore ale Guvernului in sectorul energetic, a declarat, ieri, la Neptun, Aureliu Dumitrescu, director general in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), citat de Mediafax. „Stabilizarea pietei va fi foarte importanta in anii urmatori. Daca in perioada urmatoare nu vom reusi sa stabilizam piata si nu vom mentine clientii fideli, nu vom mai putea atrage investitii private, iar investitiile statului risca sa devina nerentabile si ineficiente”, a spus Dumitrescu, in cadrul unui seminar economic. Potrivit reprezentantului MAI, strategia autoritatilor vizeaza, de asemenea, generalizarea productiei de energie termica in cogenerare, impreuna cu productia de energie electrica.
Dumitrescu a spus ca necesarul de investitii in modernizarea sistemului centralizat de incalzire se ridica, in perioada 2004-2016, la 6,6 miliarde de euro. Potrivit datelor MAI, 600.000 de apartamente au fost debransate de la reteaua centralizata, in ultimii patru ani. In 2003, aproximativ 2,6 milioane de apartamente erau conectate la reteaua centralizata. Sistemul centralizat de furnizare a enegiei termice asigura alimentarea a 31% din populatia Romaniei, insa functioneaza cu costuri si pierderi semnificative. (G.M.)
ziua

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s