Marian Sarbu regreta ca nu a reusit eliminarea cartilor de munca

Marian Sarbu se lauda cu pacea sociala
Plecand la partid, el il lasa pe Duvaz sa continue negocierile cu sindicatele din Invatamant
Marian Sarbu considera ca o parte insemnata din pacea sociala din ultima perioada i se datoreaza in mare masura, a afirmat ieri, fostul ministru delegat pentru relatia cu partenerii sociali, cu ocazia ultimei conferinte de presa sustinuta in aceasta calitate. In ultimii 3 ani Marian Sarbu a fost ministrul Muncii, pentru ca apoi sa fie numit ministru delegat pentru relatia cu partenerii sociale.

Tot la capitolul realizari a trecut si initierea unei noi legi de ocupare in munca in care principalele puncte erau aparitia si incurajarea masurilor active de incadrare in munca. Nu a uitat sa mentioneze si reforma sistemului public de pensii. El a afirmat ca „prin intrarea in vigoare a Legii 19 in anul 2001 s-a pastrat puterea de cumparare a pensionarilor prin indexarile succesive si prin sistemul de recorelare s-au reparat unele nedreptati izvorate din formulele de calcul anterioare”. El a recunoscut insa ca aceste doua procese, recorelarea si indexarea pensiilor, sunt insuficiente. Laudand interesul actualului Guvern pentru pensionari, Sarbu a spus ca „in anii urmatori interesul pentru ceea ce va insemna sistemul public de pensii in ansamblu va ramane acelasi”. Si reforma sistemului de asistenta sociala este trecuta la realizari. El a mai amintit cresterea salariului minim pe economie si a sustinut ca prin cresterea salariului minim de la 1.000.000 la 2.800.000 de lei, puterea de cumparare a crescut aproape 50%.
Marian Sarbu va raspunde de judetele Gorj, Hunedoara si Botosani iar ca activitate va avea relatia cu organizatiile sindicale, relatiile in domeniul social si supravegherea a ceea ce inseamna oferta electorala a partidului pe domeniul social dar, „principala sarcina va fi de a pregati documentele Congresului din luna august”. Postul lui Marian Sarbu va fi ocupat de Bogdan Niculescu-Duvaz.
Corina SCARLAT
Ziua. 15.07.04
Marian Sarbu regreta ca nu a reusit eliminarea cartilor de munca
Laurentiu Solomon
Nominalizat a lucra „full-time“ numai in tabara politica a partidului de guvernamant, Marian Sarbu, fost, pana ieri, ministru si ministru-delegat al MMSSF, si-a expus, intr-o ultima conferinta de presa, bilantul mandatelor sale ingemanate.
«Parintele» Codului Muncii
De departe, pentru Marian Sarbu, mandria mandatului sau o constituie „instaurarea si mentinerea unei stabilitati sociale“, potrivit bilantului prezentat, apetenta pentru dialogul social, in special cu liderii sindicali, precum si implementarea masurilor active privind diminuarea somajului si atenuarea impactului disponibilizarilor fiind argumentele acestui climat de liniste. Cum, in opinia ex-ministrului, o alta realizare cu efecte profunde in viata romanilor a reprezentat-o nasterea noului Cod al Muncii.
Supervizorul lui Mischie
Totodata, referindu-se la regretele si nerealizarile activitatii sale in fruntea MMSSF, actualul supervizor politic al judetelor Gorj, Hunedoara si Botosani, Marian Sarbu, a afirmat ca „principalul regret este ca nu am reusit adoptarea unei legi unice de salarizare a personalului bugetar, instituirea unei cotizatii sociale unice, precum si eliminarea acestui document retrograd care este cartea de munca“.
Gardianul. 15.07.04

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s