Modificarea Codului Muncii – o necesitate


Priminvest Media Services, publisher al Revistei de Resurse Umane (www.resurseumane.net) organizeaza astazi, la hotelul Crown Plaza, forumul „Modificarea Codului Muncii”.
Forumul se adreseaza in special directorilor de resurse umane, repezentantilor intreprinderilor mici si mijlocii, precum si investitorilor romani si straini care doresc dezvoltarea unei afaceri de succes. Obiectivul principal al seminarului este de a da posibilitatea membrilor societatii economice romanesti sa se implice in procesul de modificare a Codului Muncii, avand in vedere ca perioada de aplicare a acestei legi a fost suficient de mare pentru a fi identificate cu certitudine problemele majore care impiedica dezvoltarea unor raporturi flexibile de munca.

Propunerile care vor fi formulate in cadrul Forumului vor fi inaintate Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Printre invitatii care vor sustine lucrari in cadrul Forumului se vor afla reprezentanti ai Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, ai Camerei Americane de Comert, ai Consiliului Investitorilor Straini si ai Asociatiei Oamenilor de afaceri din Romania. Lucrarile vor fi sustinute de: Oana Cazan – Director in cadrul Directiei Juridice a Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei; Ruxandra Stan – Director Executiv al Consiliului Investitorilor Straini; Magda Volonciu – Profesor universitar doctor, avocat in cadrul Baroului Bucuresti;
Cristian Parvan – Secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania; Alexandru Ticlea – Profesor universitar doctor, Decan al Facultatii de Drept – Universitatea Ecologica Bucuresti; Raluca Dimitriu – Conferentiar universitar doctor la Catedra de Drept a Academiei de Studii Economice;
Nicolae Voiculescu – Consilier Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, Profesor doctor universitar – Universitatea Transilvania, Brasov; Ioana Munteanu – Coordonator Legal Affairs, Camera Americana de Comert si Maria Sandor – Deputy Manager, CHF.
Temele care vor fi discutate in cadrul Forumului sunt: Angajarea salariatilor. Dificultati si probleme la incheierea contractului de munca; Perioada de proba; Clauza de neconcurenta; Eliminarea pre-vederii privind fondul de garantie a salariilor; Inadecvarea reglementarii privind orele suplimentare sau stabilirea normelor de munca; Omisiuni ale actualului Cod al muncii in reglementarea incetarii de drept a contractului individual de munca; Dificultati privind concedierea pentru motive ce tin de persoana salariatului; Concedierea pentru motive economice. Teorie si practica; Aspecte controversate privind decizia de concediere; Regle-mentarea demisiei. Aspecte controversate si Nereglementarea reabilitarii discipli-nare.
Forumul organizat astazi, a fost precedat de sapte seminarii desfasurate in Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Targoviste, Timisoara si Constanta, la care au participat peste 1000 de specialisti din domeniul resurselor umane, alaturi de profesionisti ai legislatiei muncii si de reprezentanti ai Senatului Romaniei si ai Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Priminvest Media Services este o companie care recunoaste rolul vital al informatiei in viata unei societati, precum si posibilitatile pe care le ofera detinerea unei informatii de calitate. Expertiza Priminvest Media Services vizeaza organizarea de seminarii si conferinte, servicii de marketing si data research, editarea de produse multimedia (e-learning), carti electronice si publicatii on-line. Mai multe detalii puteti afla accesand www.priminvestmedia.ro.
Mircea FICA
Ziua. 9.12.03

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s