Organele fiscale vor o declaratie-inventar

O data cu trecerea activitatii de colectare a contributiilor sociale in subordinea Ministerului Finantelor Publice, incepand de la 1 ianuarie 2004, firmele vor trebui sa declare, lunar, aceste contributii la organul fiscal unde sunt luate in evidenta. Aceasta masura se va aplica pentru contributiile de asigurari sociale, somaj, sanatate, accidente de munca, pensia suplimentara, precum si pentru cea datorata la Fondul de pensii si asigurari sociale ale agricultorilor.
Potrivit normelor metodologice referitoare la declararea si colectarea creantelor bugetare reprezentand contributii sociale, publicate, recent, in Monitorul oficial, plata contributiilor sociale se va efectua distinct pentru fiecare contributie in parte, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza drepturile salariale sau veniturile de natura drepturilor salariale.

 Inlesnirile la plata acestor obligatii, in vigoare la 1 ianuarie 2004, se pastreaza potrivit termenelor si conditiilor in care au fost acordate. Pentru restantele la plata contributiilor sociale care nu vor fi achitate pana la 31 ianuarie 2004, contribuabilii vor depune o declaratie-inventar la organele fiscale competente, pana la 15 februrie 2004. Declaratia-inventar cuprinde fiecare contributie sociala datorata, pe ani fiscali, impreuna cu dobanzile si penalitatile de intarziere stabilite prin actele de control sau stabilite pe propria raspundere. In document nu vor fi, insa, inscrise, creantele bugetare reprezentand contributii pentru asigurarile sociale de sanatate cesionate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare. Declaratia-inventar se depune pe un formular editat de contribuabil prin folosirea programului de asistenta elaborat de Finante si pusla dispozitie gratuit sau descarcat pe de site-ul ministerului: „www.mfinante.ro„. (A.G.C.)
Ziua. 5.12.03

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s