Protectie sociala pentru jurnalisti

Primul Contract Colectiv de Munca mass media in vigoare
Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor din Romania, SZR – Federatia Sindicatelor din Intreaga Presa, Federatia Sindicatelor Unite din Televiziune si Radio si Federatia Sindicatelor din Societatea Romana de Radiodifuziune anunta ca, de ieri, 29 aprilie, a intrat in vigoare primul Contract Colectiv de Munca (CCM) la nivel national pentru ramura mass-media. Clauzele contractului produc efecte pentru toti salariatii incadrati in ramura mass-media. Nici un contract individual de munca sau contract colectiv de munca la nivel de unitate nu poate contine clauze inferioare celor cuprinse in CCM la nivel de ramura.

Toate contractele de munca la nivel de unitate ale caror clauze sunt inferioare celor prevazute de CCM-ul la nivel de ramura vor fi modificate, prin grija angajatorului, in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a CCM-ului la nivel de ramura. „Necedand presiunilor facute de „colegii nostri”, Bogdan Iuliu Hossu, presedintele CNS Cartel „Alfa” si Octavian Stireanu, presedintele executiv al Uniunii Jurnalistilor Profesionisti din Romania – care, in exces de zel, au contestat contractul cu 10 zile inainte ca acesta sa fie depus la Ministerul Muncii, ieri, CCM-ul la nivel de ramura a fost inregistrat cu numarul 1087 /11/29.04.2004″, se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Federatiilor Sindicale din Mass-Media.
Pentru realizarea CCM-ului pentru ramura mass-media au dovedit curaj si maturitate asezandu-se la masa negocierilor reprezentanti ai Uniunii Nationale a Patronatului Roman, din care face parte si Patronatul Presei Romane si Uniunea Generala a Industriasilor din Romania – UGIR 1903, ai CNSLR – Fratia, UFS Atlas, CSDR, Confederatia Meridian, Conventia Organizatiilor Media, Federatia Internationala a Jurnalistilor, Union Network International. (C.P.)
Ziua. 30.04.04

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s