Rectificare sociala


Invatamantul primeste 311 miliarde de lei, fondurile pentru asistenta sociala, alocatii, pensii, ajutoare si indemnizatii vor creste cu 2728 miliarde de lei * MEC va dispune de 1460 miliarde de lei pentru subventii
Autoritatile judecatoresti vor primi fonduri suplimentare de 1085,7 miliarde de lei, Administratia Prezidentiala 33,8 miliarde de lei, iar fondul de rezerva la dispozitia Guvernului va fi majorat cu 950,5 miliarde de lei, potrivit unui proiect de ordonanta privind prima rectificare bugetara din acest an, informeaza Mediafax.

De asemenea, cheltuielile pentru aparare nationala vor fi diminuate cu 1033,1 miliarde de lei, iar cheltuielile pentru ordine publica si siguranta nationala vor fi majorate cu 718,9 miliarde de lei. Bugetul alocat pentru invatamant va creste cu 311,7 miliarde de lei, in vreme ce fondurile prevazute pentru asistenta sociala, alocatii, pensii, ajutoare si indemnizatii vor fi suplimentate cu 2728,2 miliarde de lei. In schimb, sumele alocate pentru sanatate vor scadea cu 208,9 miliarde de lei. Ministerul Economiei si Comertului va dispune de suma de 1460,2 miliarde de lei pentru subventii, din care 1228,2 miliarde de lei vor fi utilizati pentru achitarea datoriilor restante ale societatilor din domeniul minier catre furnizorul de energie Electrica. Din taxa pe valoarea adaugata vor fi alocate sume suplimentare de 198,9 miliarde de lei pentru finantarea cheltuielilor privind acordarea de produse lactate si de panificatie catre elevii din clasele I-IV precum si pentru copiii prescolari. In bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pe anul 2003 va fi cuprinsa si suma de 4000 miliarde de lei, pentru achitarea datoriilor inregistrate la 31 decembrie 2002 pentru servicii medicale si medicamente. (A.G.C.)
Bugetul asigurărilor sociale va primi 6 900 miliarde lei la rectificare
BUCUREŞTI, 26 aug (MEDIAFAX) – Deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat va fi acoperit, în acest an, prin subvenţii în valoare de 6.901,5 miliarde de lei de la bugetul de stat, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară.
 Biletele de odihnă finanţate din bugetul asigurărilor sociale destinate salariaţilor din instituţiile publice vor fi recuperate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.
 Valoarea totală a împrumuturilor care pot fi acordate pentru stimularea ocupării forţei de muncă va fi majorată cu 40 miliarde de lei, iar cheltuielile cu dobînzile datorate Trezoreriei Statului vor scădea cu 1.500 miliarde de lei.
 Excedentul în sumă de 1.675 miliarde de lei prevăzut la contribuţiile de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale va scădea cu 218,8 miliarde de lei. Aceste fonduri sînt utilizate exclusiv pentru finanţarea activităţii Fondului Naţional de Asigurare pentru Accidente de Muncă şi Boli Profesionale şi constituirii fondului iniţial pentru funcţionarea acestui sistem.
MEDIAFAX27.08.03

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s