Romania lasa painea si trece pe carne si oua

Consumul mediu de carne, lapte, oua si zahar a crescut usor in primele sase luni, raportat la perioada similara din 2003, diminuandu-se insa la ulei si paine, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Cele mai mari cresteri au fost consemnate la carnea de vaca si de porc, unde s-a inregistrat o majorare a consumului cu 14,7%, respectiv 11,3%. In medie, consumul pe cap de locuitor a fost in acest an de 8,8 kilograme de carne de porc si de 3,9 kilograme de carne de vaca.

 In ceea ce priveste carnea de pasare, majorarea este de 5,4%, de la 7,4 kilograme la 7,8 kilograme pe cap de locuitor. In acelasi timp, cantitatea totala de zahar vanduta a crescut cu 7,5%, ridicand consumul individual de la 11,9 kilograme la 12,8 kilograme. La oua si lapte, datele ministerului indica un consum aproape similar celui inregistrat anul trecut. Astfel, la oua s-a inregistrat un consum mediu de 147 bucati, fata de 146 bucati in primul semestru al anului trecut, iar cererea de lapte si produse din lapte a fost mai mare cu 0,5 litri, ajungand la o medie de 115,4 litri pentru fiecare locuitor.
Consumul s-a redus insa la paine si ulei. La paine, media pe cap de locuitor s-a ridicat la 63,8 kilograme, cu 12,7 kilograme mai putin comparativ cu anul trecut, in timp ce la ulei media individuala a scazut cu 0,2 litri, la 5 litri. (L.M.)
Ziua. 25.08.04

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s