Sase luni „de incercare” pentru Codul Muncii

 

 Firmele solicita modificari si precizari la 47 de articole ale Codului

Reprezentantii mediului de afaceri au identificat, in urma unei dezbateri publice, un numar de 47 de articole din Codul Muncii pentru care sunt necesare modificari sau precizari, a declarat, ieri, Maria Grapini, presedintele Comisiei de initiere a audierii publice. In urma audierii, comisia de experti considera ca noul Cod al Muncii plaseaza in mod exagerat angajatul in postura de victima, in timp ce angajatorul este tratat ca un „exploatator fara scrupule”. „Codul Muncii este caracterizat de un protectionism exagerat in masura in care productivitatea muncii in Romania este de zece ori mai mica decat in tarile din Uniunea Europeana”, a spus Grapini.

Presedintele Comisiei de munca si protectie sociala din Camera Deputatilor, Smaranda Dobrescu, considera ca legiuitorul a constientizat imperfectiunea actului normativ, dar este nevoie de o perioada de aproximativ sase luni de aplicare pentru a intelege mai bine ce trebuie modificat.

Adevarul, 26.06.03

Patronatele cer alt Cod al Muncii

Stelian Dorobantu, directorul general al UGIR-1903, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca membrii asociatiei au decis sa prezinte o pozitie comuna cu privire la stategia de reforma ce urmeaza a fi aplicata in Romania. El a precizat ca aceasta „replica” va fi data dupa ce vor fi consultate strategiile stabilite de Uniunea Europeana cu privire la Romania si de Guvern. Pozitia patronatelor va fi prezentata in urmatoarele 2-3 saptamani. Totodata, „UGIR-1903 va ataca si Codul Muncii, pentru, in actuala forma, angajatul conduce firma”, a spus Dorobantu. El a precizat ca patronatul preconizeaza negocieri cu sindicatele, pentru care sunt pregatiti. Dorobantu a adaugat ca, in urma negocierilor, se asteapta ca actuala relatie tripartita sa fie rasturnata. „Probabil vom ajunge la un dialog patronate-sindicate, Guvernului ramanandu-i rolul de mediator”, a completat directorul general UGIR-1903. (L.M.)

Ziua, 26.06.03

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s