Mic indrumar si cateva idei si sugestii personale – legi, psihotehnici si recomandari

Cativa pasi sugestivi pentru o evaluare corecta, racordata la realitatea obiectiva in vederea trairii unei vieti autentice si curate pentru atingerea oricarui obiectiv. P.S.! De studiat si prezentarea cuantica!

 1. Observarea directa si indirecta – doar observa si atat. Nu judeca. Si atunci vei vedea cum ceilalti oameni par a fi orice altceva decat oameni, iar tu cu adevarat un om. De ce? Pentru ca esti permanent treaz si constient de ceea ce faci inclusiv atunci cand deschizi o usa. Vorba lui Isus: Privegheati! Defapt asta inseamna
 2. Imitatia – Nu poti sa te integrezi si sa faci nimic decat daca esti conform si in concordanta cu valorile acelui lucru. Nu poti fi leu decat daca daca te comporti ca un leu.
 3. Valorizarea – Totul in viata sociala este valoare si se bazeaza prin intermediul cuvantului, mass-media, grupurilor sociale pe relatia valorizare – devalorizare.
 4. Devalorizarea – Cunoascand poti valoriza si devaloriza in asa fel si maniera in care doresti pentru a-ti atinge scopul si tinta
 5. Conditionarea – Se face prin intermediul valorizarii si devalorizarii
 6. Motivarea – la fel
 7. Mila
 8. Frica
 9. Cuvantul este sistemul de autoreglare a tuturor campurilor bioenergetice. Pentru ca el a fost primul si cu el sau facut si se fac toate.Uita-ti spre exemplu cuvantul INCERC.Cei care-l folosesc nu vor reusi niciodata pentru ca, chiar ei insasi spun ca se vor invarti incerc. Asa ca nu va asteptati la feed-back pozitiv
 10. Lege: Unde este gandul acolo este si energia, dispare energia, vine sangele si repara.
 11. Totul nu este intamplator
 12. Nimic nu este ceea ce pare ci exact invers
 13. Tot ce pare stramb e drept si invers
 14. Precum in cer, asa si pe pamant. Adica precum sus asa si jos si invers ! Asta nu va spune nimic important ?
 15. Fiecare vorbeste despre ceea ce nu are !
 16. Fiecare iti ureaza exact ceea ce nu are !
 17. Daca poti vrei ci nu daca vrei poti ! Ultima varianta este gresita
 18. Daca iti doresti nu o sa ai in schimb daca vrei o sa ai !
 19. Incetarea dorintei inseamna incetarea suferintei !
 20. Pierzi castigi, tot pierzi sau tot castigi ! Cum este oare corect?
 21. Legea pendulului – ex. cine poate sa iubeasca foarte mult, poate sa si urasca la fel, asa ca: ATENTIE !
 22. Totul se face si realizeaza numai cu efort si exercitiu !
 23. Lucrurile se intampla la locul, timpul si cu omul potrivit !
 24. Toti marii oameni au murit de mana unor nimeni – vezi Isus, Jimmy Hoffa, Kenedy, etc. Asta va spune ceva?
 25. Singurul imperiu care nu s-a destramat si nu a putut fi divizat conform legii machiavelice -divide si conduce- este cel al religiei creat de ISUS. De ce? Pentru ca nu se baza pe forta, impunere, manipulare, constrangere, frica, etc. ci pe IUBIRE! Nici asta nu va spune nimic ?
 26. Intr-o relatie, indiferent care ar fi aceasta trebuie ca dupa ce dai sa astepti sa si primesti altfel nu se va intampla niciodata reciproca !
 27. Dar defapt in fond si la urma urmei legea este ca : NIMIC NU TREBUIE. Omul este consecinta tuturor lucrurilor si actiunilor sale atat cele care le intreprinde cat si a celor care i-se intampla
 28. Totul este valoare in lumea asta si bazat pe raportul valorizare-devalorizare ! – depinde numai de noi cum privim si manageriem aceste lucru
 29. Constiinta pura este egala cu zero. Cum ajungem la ea?
 30. Pentru atingerea oricarui scop trebuie sa utilizam doar o singura metoda sau psihotehnica. Spre exemplu acceleratia centripeta si cea centrifuga sau observatia dar fara judecata s.a.m.d.
 31. Tot ceea ce faci in general, faci pentru tine ci nu pentru altii, asa ca nu va mai lamentati si plangeti !
 32. In schimb, tot ceea ce faci pentru oameni, trebuie sa fie neconditionat si doar daca acestia iti solicita sau te roaga ! Dar atentie! Sa nu te astepti niciodata la nimic in schimb. O faci si gata !
 33. Tot ceea ce pare scurt este lung si invers.
 34. Totul este relativ, conform teoriei lui Einstein. Asa ca cele spuse in cadrul acestui mic indrumar sunt aplicabil in mod general. Fiecare individ are particularitatile sale proprii si trairile aferente.
 35. Tot ceea ce este in exces este rau sau nu?
 36. Tot ceea ce nu ne place este bun.
 37. Nu existe bine si rau ci doar placut si neplacut !
 38. Informatia = Cunoastere = Putere
 39. Constientizarea oricarei boli ineamna rezolvarea ei.
 40. Tot ceea ce nu li s-a dat niciodata oamenilor este masura si metoda.
 41. Tot ceea ce se cunoaste, este posibil si realizabil s-a descoperit trebuie dooar sa stim unde sa cautam.
 42. In orice conflict sau razboi exista pierderi de ambele parti numai ca pentru unul sunt mai mari iar pentru altul mai mici si de aceea castiga.
 43. In general, oamenii nu au nici ochi sa vada si nici urechi sa auda. Reactioneaza si raspund instinctiv, inconstient si programat
 44. Orice boala fiziologica are o corespondenta psihica si invers, cnform legii reciprocitatii. Facand o simpla analogie intre functia organului afectat si psihic vedem cauza si putem inlatura efectul. Spre exemplu cine are probleme cu fierea are probleme cu firea sa sau cine are probleme cu rinichiul inseamna ca la nivel psihic nu filtreaza informatiile asa cum trebuie (functie de rinichi cunoastem si emisfera cerebrala care influenteaza boala).
 45. Cine este obsedat de curatenie, de orice tip ar fi aceasta, duce lipsa de afectiune.
 46. In viata nu pierzi niciodata decat daca ai ce. Nu poti castiga sa fi destept decat daca pierzi sa fi prost sau nu poti deveni bogat decat daca accepti sa pierzi in a mai fi sarac.
 47. Calea spre iluminare este cel mai simplu lucru dar cum toate lucrurile simple sunt cele mai greu de facut si descoperit, pare greu. Spre exemplu, pana si prostul in momentul in care si-a dat seama ca e prost si ca greseste, s-a iluminat.
 48. Orice organism viu (apa, copaci, etc.) in afara de om nu are constiinta (formata de educatie, societate, scoala, parinti, grupul social, etc.). De aceea orice comunicare sau relationare vom avea cu acesta, el va prelua informatia in mod direct si va si face ceea ce-i vom cere.
 49. Totul in natura este interconectat asa ca ATENTIE!
 50. Orice actiune are si o reactiune asa ca mai bine sa gandim de doua ori inainte de a face ceva bun sau rau cu cuvantul, gandul sau fapta.
 51. Cea mai importanta arma umana este VOINTA !
 52. Iubirea nu cere niciodata nimic.Ea sufera, ei nu-i pare niciodata rau de nimic si nu se razbuna.
 53. Psihologia inseamna in termeni exhaustivi si jargonici, arta de a-l minti cat mai frumos pe om pentru ca acesta sa creada conform valorilor si idealurilor sale faptul ca nu are nici o problema.
 54. In viata nu exista probleme ci doar situatii. Problemele nu au rezolvare.
 55. Singurul lucru care este impotriva omului pe acest pamant este MINTEA SA. De ce? Pentru ca in loc sa o folosim ca si un instrument la fel cum folosim mainile, picioarele, etc., noi ne identificam cu ea.
 56. Pentru a putea recunoaste spiritul universal si omniprezent al adevarului, trebuie sa fi capabil sa iubesti cea mai neinsemnata creatura adica pe tine insuti. De aici sinagma lui Kant scrisa pe frontispiciul oraculului de la Delphi: Cunoaste-te pe tine insuti si atunci vei cunoaste zeii si dumnezeii.
 57. De ce se spune nu judeca pentru ca masura cu care judeci cu aia vei fi judecat? Dar de cine? Oameni cred ca de Dumnezeu dar defapt implicat este propriul lor subconstient care in momentul in care se umple refuleaza in constient cu premise adevarate din punct de vedere logic.
 58. In viata totul este BINE! Asta e lege. Doar judecata noastra influenteaza lucrurile dandu-le valori diferite.
 59. Omul este apa in proportie de 80 % si scade cu varsta pana la 50 %. Asta nu va spune nimic. Apa! Cel mai puternic conducator de energie. Si tot odata singurul element care va alege totdeauna calea cea mai scurta spre mare. Indiferent unde o torni.
 60. O alta psihotehnica de evaluare este sa te vezi pe tine ca fiind celelalt la fiecare moment dat. (indiferent ca e om sau alt organism viu). De ce? Pentru ca acestea traiesc si se schimba la fiecare moment dat functie de factori exteriori ce-i influenteaza mai mult sau mai putin constient.
 61. Programarea neurolingvistica nu a existat nici o data. Este o inventie a societatii actuale, globalizata si in continua dezvvoltare pentru cautarea de nou. Adevarata asa zisa programare neurolingvistica exista de peste 2000 de ani si se numeste: RUGACIUNE ! Incercati si o sa vedeti.
 62. Inainte de a crede mai bine cerceteaza, aplica sau exerseaza pe propria-ti piele si vezi cum e iar apoi povestim,
 63. A doua arma cea mai importanta pe care omul o are la dispozitie este RABDAREA. Dar niciodata nu va birui cel care va rabda pana la prasit ci pana la sfarsit !
 64. In viata exista 3 tipuri de realitati: SUBIECTIVA, OBIECTIVA si RELATIVA asa ca depinde numai de noi pe care vrem s-o vedem
 65. Tot ce a existat vreodata in plan imaginar, mai devreme sau mai tarziu s-a concretizat in fapt material. Si asa va fi mereu. Nimic nu a aparut si nici nu o sa apara, decat daca i-a fiinta si forma prima data in plan imaginar. Deci, atentie la REALITATI !
 66. In orice intuneric exista lumina si invers, trebuie doar sa constientizam acest lucru. De aceea oamenii nu au ochi sa vada si doar sa priveasca, fara sa judece.
 67. Orice spui nu se indeplineste. In schimb orice nu spui se indeplineste. Aceasta lege este valabila atat pentru vise cat si pentru dorinte scopuri sau obiective personale.
 68. Tehnica orelor fixe sau a numerelor similare. Daca vi-se intampla frecvent sa va uitati la ceas la ora fixa (spre ex. 12.00 sau 14 si 14 minute, etc) este momentul ideal ca tot ce doriti sa se implineasca. Cum? Vizualizati puternic si real orice dorinta pentru ca in aceasta situatie cerurile se deschid (dar ganditi-va ca ora contine si secunde si miimi de secunda – deci oricum nu e chiar fix); insa in acest interval, cu cat va doriti si va imaginati vizualizand cat mai putrenic si real – ca si cum ati vedea cum se intampla deja lucrurile (ca la un film) puteti obtine imediat sau intr-un timp cat mai scurt feed-back-ul. Este obligatoriu ca dupa acest prim pas prin orice forma sau mod sa schimbati imediat gandul si atentia. (Va sugerez sa numarati, sa va ganditi la altceva, sa incepeti sa vorbiti cu cineva sau orice alt lucru diferit de cel imaginat). De ce? Pentru ca astfel cerurile se vor inchide si tot ce ati lansat ramane acolo ca si cum ati incuiat usa. Experimentati si veti vedea. Nu trebuie sa credeti fara sa cercetati.
 69. In general (pentru ca tot mereu exceptiile demonstreaza adevarul) opusurile se atrag. Vezi asta inclusiv analizand numarul 69. Este exact aceeasi cifra (6) insa pusa si aranjata in 2 feluri diferite (intrepatrunse) precum Yin si Yang. De aceea a strarnit dealungul timpului atatea interpretari si a reusit sa atraga atentia intregii societati asupra sa sub diverse feluri, forme si aspecte.
 70. Cand iei o decizie sau analizezi o situatie de orice fel ar fi aceasta, pune-te tot mereu in locul celuilalt. Adica, mai simplu, aplica legea mentionata mai sus (incearca sa te vezi in ochii celuilalt ca fiind tu in acel moment).
 71. Totul este legat de cifra 7 si multipli sai de la facerea lumii incoace. Vezi inclusiv geneza biblica in care se arata foarte clar ca Dumnezeu a creat lumea in 7 zile. De aceea orice problema sau nelamurire ati avea (relationala, personala, de sanatate, etc.) legea spune ca ea se va rezolva, vindeca sau trece in 7 secunde, minute, ore, zile, luni sau ani ori multiplul acestora (14,21,28, etc.)
 72. In viata legea spune ca orice lucru care s-a intamplat o data, are toate sansele in cuantum de 90% sa se repete. De aceea, daca ceva(orice) vi s-a intamplat sau ati vazut vreodata, sa stiti ca o veti mai vedea. (Spre exemplu un barbat care a dat o data intr-o femeie are toate sansele sa o mai faca o data). Deci legea e ca tot mereu 1 atrage 2. In principiu exista tot mereu posibilitatea, mai mica ce-i drept, sa apara si 3 iar daca acesta apare, sa va asteptati in mod aproape sigur si la 4 si tot asa… Adica imparul va atrage mereu parul.
 73. In lume exista mai multe lumi. Observati-le ! Traiti-le!
 74. In viata exista mai multe tipuri de nasteri pe calea evolutiei umane si a iluminarii persoanei. Insa ATENTIE – odata nascut nu te mai poti intoarce nicodata inapoi! De aceea se spune ca drumul spre iluminare este drumul pana la nebunie si inapoi. Aceste nasteri sunt in ordinea urmatoare: Nasterea din burta mamei, a societatii, a naturii si a lumii. Odata produsa una dintre ele perceptia va fi: uite eu – uite lumea. Intrebarea se pune: Ce fac eu cu ea? O traiesc sau ma las cuprins dea ea si gata.
 75. Daca stati de vorba cu o persoana si doriti ceva de la acesta, aveti un anumit scop sau obiectiv, doriti s-o influentati, fiti foarte atent la numele acesteia. Acesta spune enorm de multe despre persoana in cauza.Voi reveni cu un articol pe acest subiect in care voi explica pe larg cum stau lucrurile si ce ar trebui facut.
 76. In viata, majoritatea lucrurilor sunt legate de numarul 3 sau au trei componente. Vezi pielea (e formata din derma, epiderma si endoderma), degetul uman – la fel, etc.
 77. Oamenii fara par in cap sunt foarte periculosi fiindca nu sunt racordati la univers!  Parul sau mai bine spus firul de par reprezinta antena noastra sau accesul pe serverul numit univers. Cunoasteti faptul ca, conform ultimelor descoperiri din domeniul medical, prin intermediul firului de par, se releva cu o eroare extrem de mica totul despre persoana respectiva pana la acea data precum si ce se va intampla sau catre ce este predispusa pana la finele vietii spre deosebire de analizele sangvine. Aceste cercetari se fac in general in Italia si costa intre 500 si 1000 de euro. De aici deducem faptul ca firul de par este elementul component alaturi de celula mama cu cea mai mare memorie informationala din organismul nostru.   Unii au antene (fire de par) mai mici (normale), altii antene satelit si asa mai departe. Din acest considerent vechii samani, indienii si nu numai isi confectionau pe cap banderole cu pene luate de la pasari in principiu vii si care zboara la altitudini cat mai mari. Astfel se explica asa zisa lor putere sau capacitatile paranormale. Insa nu e nimic paranormal in asta, e foarte simplu si logic. Deci, revenind la idee, concluzia este ca oamenii fara par in cap, nefiind racordati la Univers, Dumnezeu, Mama Natura sau cum vreti dumneavoastra sa denumiti aceste entitati de care suntem legati ca fiinte vii, nu au nici un fel de scrupule, actioneaza numai mental, nu trec mai nimic prin filtrul sentimental si afectiv-emotional, sunt in stare sa faca rau si asa mai departe. De ce ? Pentru ca nu pot primi nici un mesaj sau idee care, dupa cum prea bine stiti, ni-se intampla adesea si noua pur si simplu din senin sa o primim si sa ne intrebam de ce am avut aceasta idee minunata sau ca uite, – putem fi si inteligenti.
 78. Apropo de punctul 76, in viata numai 3 lucruri au valoare si conteaza cu adevarat: viata, trairea si iubirea fata de absolut orice organism viu. Inversul celor spuse fata de obiectele inerte, este egal cu ZERO!
 79. Ca sa cunosti viitorul trebuie sa cunosti cat mai bine trecutul. De aceea este istoria atat de importanta in primul rand iar in al doilea rand, nu uitati ca lururile sunt ciclice pe acest pamant. O sa demonstrez asta la rubrica Simboluri si Simbolistica. Ca sa influentezi prezentul si viitorul astfel incat totul sa se intample cum vrei tu trebuie doar sa traiesti si sa simti fara a-ti mai bate capul cu prosti. Simplu nu? Sau…? aveti si alte pareri?
 80. Sintagmele : Timpul costa bani respectiv gandesc deci exist nu sunt valabile!  O sa explic asta intr-un articolviitor. Daca doriti mai multe informatii uitati-va pe blog la articolul filme psihologice – il puteti gasi si la rubrica Securitate Globala
 81. Desi suna macabru sau chiar funebru, v-ati pus vreodata intrebarea de ce cu picioarele inainte toate usile ti-se deschid in schimb cu capul inainte nu?
 82. Alte 3 cai spirituale de cunoastere, iluminare si relevare a adevarului absolut si realitatii obiective sunt: Calea florii de aur sau de foc, Calea jucatorului, Calea non-violentei. Daca aveti nelamuriri sau nu intelegeti la ce se refera acestea sau doriti mai multe detalii suplimentare, va rog sa-mi spuneti prin mail la adresa andreivocila@yahoo.com si va voi raspunde.
 83. Cei 10 pasi pe care un om trebuie sa-i urmeze pentru a se cunoaste in primul rand pe sine iar apoi pe ceilalti (vezi proverbul biblic: mai bine ai vedea paiul din ochiul tau si apoi barna din ochiul celuilalt), sunt: Observarea in general, observarea exterioara, observarea interioara, oprirea automatismelor, dezvoltarea vointei, incetarea faptului de te mai identifica cu orice si sa devii astfel o masina teleghidata, apoi incepi sa devii om si treci dincolo, la urmatoarea treapta. Si tot asa este si la pasii 8 si 9 dar aici ajunge unul din neam in neam dintre cei care se straduiesc iar apoi gata, nu mai trebuie sa faci nimic. Mai mult nu mai avem. De ce? Pentru ca ai indeplinit legea 3×3, adica fiecare etapa e compusa din 3 pasi ca si treptele rugaciunii care sunt 9 la numar. 10=moarte=nastere conform principiului – nu exista inceput fara sfarsit dar nici sfarsit fara inceput iar 11 reprezinta noul inceput dar de la alt nivel.
 84. Principiul repetabilitatii. Este legat de cifra 7 si se-nvarte in jurul ei si a multiplilor sai. Vezi inclusiv faptul ca saptamana are 7 zile, Dumnezeu a creat lumea tot in 7 zile, inclusiv raceala cea banala si de toate zilele, indiferent ce ai face trece tot in 7 zile s.a.m.d. De aceea pentru un succes in cee ce priveste o programare neurolinvistica sau rugaciune eficienta este aplicarea principiului repetabilitatii pana la efectul scontat(ex. 7 ore zilnic, 7 zile, 7 saptamani, 7 luni, 7 ani sau multiplii lui 7 – 14, 28, etc), acest principiu este valabil si pentru indeplinirea oricarui obiectiv sconat si fixat, oricarei dorinte si tot asa. Ca ultim exemplu suplimentar va sugerez sa observati cum majoritatea relatiilor fie ele amoroase sau de serviciu, casniciile, etc s-au destramat in jurul lui 7. Daca se trece acest prag, lucrurile vor continua sa functioneze.
 85. Nu va mai plamgeti si lamentati!!! Nu poate fi mereu numai soare si senin! Uitati-va afara, la natura, anotimpuri, etc. Uneori e soare, alteori furtuna, altadata amestecate si tot asa. Asa ca luati si acceptati lucrurile exact asa cum sunt. Fiti siguri ca asa este cel mai bine pentru fiecare in parte chiar daca parerea sau judecata dumneavoastra este alta
 86. Pentru fiecare om, problema lui este cea mai importanta!
 87. V-ai pus vreodata intrebarea cand ati intrat intr-o apa fie ea rau sau mare ca deja poarta acelasi nume si este amplasata in acelasi loc mereu, niciodata apa in care stati nu este aceeasi? La fel si in viata. Lasati-o sa curga si ea va ajunge la mare, asa cum am mai spus pe calea minimei rezistente. Daca va veti opune veti crea acel baraj iar apei adica vietii ii va fi mai greu sa erodeze si sa treaca ai departe. Si uite asa ramaneti blocati in situatii.
 88. Defapt totul in acest univers functioneaza conform legii minimei rezistente !
 89. Din toate lucrurile din lumea asta, omul vrea sa se cunoasca cel mai mult pe el insusisi din toate, cel mai mult se teme sa se descopere pe sine insusi
 90. Sensul vietii este insasi viata. Viata omului nu se masoara prin numarul de respiratii acumulate intr-o viata, ci prin numarul de evenimente care ti-au taiat respiratia
 91. Daca atitudinea si comportamentul sunt in conformitate totala cu regulile si conventiile, atunci valoarea nu este a ta ci a conventiilor.
 92. Viata constienta incepe doar atunci cand vom incepe sa-ntelegem, in sfarsit, ca nu am avut parte de ea pana acum.
 93. De ce se tot cauta prin tot felul de metode, documentare, carti, filme, si toate cele la un loc cine suntem si incotro ne indreptam? Pai simplu, pentru ca se pare ca nu stim si nici nu dorim sa aflam. Totul se rezuma la: aaaa ce fain a fost filmul, cartea, documentarul, etc. dar de ce?
 94. In actualul context al globalizarii si dezvoltarii sociale si cred ca inca de la facerea lumii exista 3 meserii de baza pe lumea asta si anume: BOGATIA, SARACIA SI SEXUL, din toate celelalte din pacate precum DRAGOSTE sau SCRIS, murim de foame si inca pe GRATIS !
 95. La fel putem vorbi, in cadrul aceluiasi inceput de context stipulat mai sus de cele 3 afirmatii din lumea spirituala care valoreaza cel mai mult. Fiecare om reprezinta un conductor al unui infinit ocean de cunoastere si puteri ce stau ascunse in spatele lui. Astfel, acestea sunt: 1. Cunoaste-te pe tine insuti ca pe o parte din lume si lumea ca pe o parte din tine; 2. Misca-te din lumea efectelor spre lumea cauzelor, evitand emotiile negative; 3. Nu exista cauze obiective pentru emotiile negative – fiecare situatii reprezinta o sursa de informatii. Si iata ca astfel v-am dat si raspunsul cum sa iesiti din mocirla expusa la punctul 94.
 96. Tot ce nu cunoastem din pacate, ne socheaza. Uneori chiar si de ceea ce stim. Curios si ciudat totodata nu?
 97. Orice tip de materie, pe langa cele expuse la punctele anterioare vis-a-vis de ea, are inteligenta proprie. Greu de crezut nu? Atentie numai, face-ti diferenta dintre inteligenta, inteligenta emotionala si ratiune !!!
 98. A-ti pune intrebari, nu inseamna a-ti si raspunde la toate dar reprezinta enorm in cunoasterea ce-si muta in fiecare clipa si moment adevarul.
 99. Speranta, este cu adevarat, un imprumut facut fericirii! Or nu acesta este sensul vietii?
 100. Nu intotdeauna ceea ce straluceste este aur ! Asa ca, ATENTIE !!!
 101. Oamenii cred ca stiu ce este IUBIREA. In realitate, ei nu stiu. Din aceasta neintelegere se naste gelozia! Prin IUBIRE, oamenii inteleg de regula un fel de monopol, o forma de posesivitate, fara sa inteleaga un din cele mai simple realitati ale vietii si anume: IN CLIPA IN CARE POSEZI O FIINTA VIE, AI UCIS-O !!! Viata nu poate fi posedata. Nimeni nu poate tine viata intr-un pumn inclestat sau inchisa intr-un glob de sticla!!! Daca vrei sa te bucuri de ea, trebuie sa iti tii palmele deschise. Dupa ce iubirea se aprinde cu adevarat, gelozia, posesivitatea si alte astfel de sentimente emotional afective, dispar pur si simplu. De ce? Pentru ca veti fi surprinsi sa constatati ca au disparut , la fel ca atunci cand aprinzi o lumanare si te intrebi unde a disparut intunericul din camera. Intunericul nu poate fi gasit, pentru ca dispare pur si simplu, desi in orice intuneric exista lumina si in orice lumina intuneric, dar asta e LEGEA! Intunericul, nu e altceva decat absenta luminii. La fel si gelozia: Este absenta IUBIRII !
 102. Bunul-simţ va deschide uşile pe care nici cea mai bună educaţie nu le poate deschide.
 103. Pentru a putea fi realist trebuie să poţi crede în minuni. De ce? Pentru ca realitatea, fixurile, obiceiurile si tabieturile sau regulile reprezinta BOALA.
 104. A iubi nu înseamnă a ne privi unul pe celălat, ci a privi amândoi în aceeaşi direcţie.
 105. Când refuzi un final trist, cu siguranţă vei avea parte de fericire!
 106. Viaţa nu este o ştiinţă.Noi suntem cei care pe parcurs o inventăm.
 107. Omul este cel mai puţin el însuşi atunci când vorbeşte despre propria persoană.Daţi-i o mască şi el vă va spune adevărul.
 108. Dupa cum prea bine ati vazut si observat aceasta rubrica se vreaa fi un mic indrumar de sugestii si experiente existentiale, putem spune chiar si de analiza existentiala pe care cu bunovointa dumneavoastra mi-am permis sa le impartasesc din trairile avute pana la aceasta scurta varsta de 28 de ani insa fara a omite sa tin cont de sfaturile unor oameni cu mai multa experienta de viata precum (sefi, parinti,preoti,profesori,doctori sau chiar prieteni). De aceea la acest punct am ajuns sa scriu cand s-a stins din viata, prin omor, pe data de 3 septembrie 2010, la o varsta extrem de frageda – 41 de ani- unchiul meu bun, fratele mamei mele, care era cel mai mic din familia noastra. Mai mult decat atat apropiindu-se cu repeziciune ziua sa de nastere ce urma sa aiba loc pe data de 3 decembrie 2010 doresc sa-i aduc un omagiu pe aceasta cale, fiind personal omul care pe tot parcursul procesului funerar am stat mereu, fara a ma deslipi o clipa de la capataiul sau. Ce am inteles eu: CA VIATA ESTE DOAR O LACRIMA CE SE SCURGE DIN OCHIUL UNIVERSULUI. De ce? Pentru ca intamplator sau nu desi nimic nu este intamplator, la aceeasi data de 3 septembrie insa in 1994 s-a stins din viata si tatal meu bun la varsta de 33 de ani. Cine intelege ce am vrut sa spun s-o faca, cine nu, nu !
 109. De aceea secretul trecutului este promisiunea viitorului.
 110. Vorbeam la unul din numerele de mai sus despre VOINTA ca fiind cea mai puternica arma a omului. Haideti sa vedem acum, macar din curiozitate care este cea mai puternica arma tot conform sistemului psihicului uman dar care este impotriva omului. Aceasta arma se numeste IMAGINATIA si este compusa din senzatii, perceptii si reprezentari.Pai cum asa? Ca sa va dau exemplu cel mai concludent lucrurile stau astfel si anume: V-ati gandit vreodata ca daca intindem pe jos o franghie sau o sarma lunga de 10 metri si ii cerem oricarei persoane sa mearga pe ea, o va face fara ezitare, ba mai mult decat atat, 99 la suta din cazuri vor merge aproape perfect fara sa se dezechilibreze. Dar de ce lucrurile nu mai stau asa si se schimba radical daca ridicam franghia sau sarma si o ancoram astfel incat sa fie ca pe pamant numai la 5 metri inaltime? E clar ca ceva intervine, se schimba valorile, apar filmele imagistice, frica, etc?! Acum sper sa fiti si mai mult de acord acord cu sintagma Aristotelica pe care am descris-o mai sus si care spune: Dati-mi un punct de sprijin si voi darama universul.Interesant nu?!
 111. Sfat primit pe blog printr-un mesaj de la Kinetoterapie Hemera Med: Avicenna(medicul orientului) spunea ,,Daca oamenii isi exerseaza corpurile prin munca si miscare la momente potrivite , ei nu vor mai avea nevoie nici de medici, nici de remedii’’’ insa cati asculta acest sfat. Abia dupa ce ii cuprind disperarea recurg la un kinetoterapeut. Si mamele ar trebui sa inteleaga ca o viata sanatoasa nu duce decat la un copil sanatos.
  Aveti incredere in oameni pregatiti pentru astfel de terapii.
 112. Daca vreti sau doriti sa va traititi cu adevarat si din plin viata si nu ea pe dumneavoastra, astfel incat sa nu ajungeti un morman de oase in fundul unui mormant conform teoriei personale pe care mi-o asum, incercati, macar pentru o clipa sa cugetati asupra urmatoarelor aspecte si maxime prezentate mai jos (si aici ma refer la viata actuala deoarece nimeni niciodata pana in prezent si/sau momentul de fata nu a reusit sa demonstreze concret sau stintific, prin exemple sau trairi personale faptul ca exista viata dupa moarte, ba mai mult decat atat, ne mint prin diverse ideologii si religii cum ca ar exista (si inca vezi doamne ce viata!!!), pentru a ne putea manipula si tine in frau, la fel cum proedeaza cu legile sau alte instrumente si mijloace de conditionare si represiune sociala exercitate asupra omului de catre cei care conduc lumea), . Oricum nu aveti nimic de pierdut! 1.Incercati atunci cand stati de vorba cu o persoana sa fiti atent doar la pauza dintre cuvinte si nu la ceea ce spune fara a vorbi deloc dupa care plecati si vedeti, evident gandidu-va ce ati inteles. Credeti-ma ca va fi cu mult mai mult decat subiectul propriu zis si asta fara a depune nici cel mai mic efort. 2. Dansati ca si cum nimeni nu v-ar vedea. 3. Iubiti neconditionat ca si cum niciodata pana acum nu ati suferit din aceasta cauza. 4. Cantati ca si cum nimeni nu v-ar auzi. 5. Traiti fiecare clipa si moment ca si cum Raiul ar fi pe Pamant, acum si aici. 6. Un singur cuvant ne poate elibera de toate greutatile si durerea vietii – Aceste cuvant este DRAGOSTE! (Sphocles). 7. Pentru fiecare dragoste, exista undeva cineva care o poate primi (Ivan Panin). 8. Exista doar o singura fericire in viata: Sa iubesti si sa fi iubit (George Sand). 9. Puteti vedea toate acestea si accesand urmatorul link: http://www.youtube.com/watch?v=dur2M1kD1lo.  Prefer insa sa ma opresc aici, cu promisiuea ca lista va continua prin alte exemple pana voi ajunge la numarul 333 al aceste rubrici.
 113. Dupa diverse experiente si trairi personale reale am ajuns la sa impartasesc din pacate urmatoarea concluzie: In acesta viata suntem cu totii imperfecti insa liberi si fericiti !!! Trebuie doar sa constientizam profund asta.
 114. Apropo de cifra 3 si legatura ei cu pasii si etapele aferente spre orice, pe care le-am expus la numerele anterioare, mai tin sa precizez ceva si anume: 3 lucruri nu pot fi ascunse niciodata de oameni pe aceasta lume. Acestea sunt: SOARELE, LUNA si ADEVARUL !!!

Vor urma…

P.S. ! Aceste mici sugestii vor continua in perioada urmatoare. Astept cu drag si interes inclusiv din partea dumneavoastra reguli asemanatoare conform experientelor si trairilor avute.

In urmatoarele articole de la aceasta rubrica voi detailia pe larg ce inseamna si cum se justifica cele mentionate mai sus.

De asemenea, voi aborda alte articole referitoare la partea relationala (barbat-barbat; femeie-femeie; barbat-femei; om-organizatie si societate), principiile, instinctele si pulsiunile umane precum si caracterizarea femeii si cea a barbatului.

Va multumesc.

Reclame

Un comentariu la “Mic indrumar si cateva idei si sugestii personale – legi, psihotehnici si recomandari

 1. OOO!!! Super Andrei, se vede imediat cine este prieten cu Anatol, multe din informatiile pe care el ni le da le aplicam si le dam mai departe, si eu sunt una din persoanele privilegiate ca si tine , cei care stam in preajma lui si avem parte de multe lucruri frumoase.Mai mut de jumatate din aceste cugetari le-am recunoscut ca sunt de la el, le auzeam de acum 4 ani in urma. Vad ca si tiee ti-a prins bine prietenia cu Anatol. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s