Papadia

Papadia

Papadia este un izvor de vitamine (A, B, C, si D), proteine, glucide, dar si tanin, sterol colina si acid cafeic. De la papadie se folosesc atat frunzele cat si radacinile, ambele fiind bogate in substantele enumerate mai sus.

Ceaiul de papadie este recomandat tuturor persoanelor care sufera de dereglari glandulare. Se mai recomanda:

#  in obezitate

#  cand suferiti de boli de ficat

Are foarte multe efecte benefice printre care:

#  mareste secretia de bila

#  normalizeaza circulatia sangelui

#  are actiune diuretica

#  elimina toxinele din corp

#  creste pofta de mancare

#  bolile de piele se vindeca mult mai repede cand consumati ceai de papadie

# amelioreaza reumatismul si guta

Ceaiul se prepara din infuzie de frunze uscate (o lingurita la o cana de apa). Pentru a se face simtite efectele papadiei trebuie sa consumati doua cani de ceai pe zi. Papadia are un efect dietetic, depurativ, intra de asemenea in compozitia ceaiurilor gastrice si hepatice.

Unele persoane apreciaza mai mult frunzele proaspete, pe care le consuma sub forma de salate alaturi de alte plante de sezon: salata verde, spanac, ceapa verde etc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s