Textul 9. Identic cu bilele din lada.

Textul 9

Identic cu bilele din lada.

Intr-o lada s-au aruncat mai multe bile, de aceeasi marime. Unele bile erau din lemn altele din cupru. Lada a fost aproape in totalitate umpluta cu astfel de bile. S-a pus capacul si lada cu bile a fost lasata sa stea asa o vreme. Apoi au descis lada si au observat ca bilele de lemn si cele de cupru stateau exzact cum au fost lasate, tot asa au ramas in interiorul spatiului limitat de peretii lazii. Iarasi au pus capacul peste lada si au inceput sa miste lada in toate partile. Bine de tot au scuturat lada cu bile in toate directiile, apoi iar au desfacut capacul si au vazut ca la suprafata erau toate bilele de lemn, iar cele din cupru erau pe fundul lazii. Bilele isi cunosc calea lor. Fierace bila isi stie calea ei.

Oare noi, oamenii chiar suntem mai prosti decat aceste bile din interiorul lazii?

Un om batran calatorea intr-un autobus vechi plin de oameni. Batranul era presat din toate partile de catre ceilalti pasageri, insa lui ii venise timpul sa coboare. Autobuzul se apropia de statia unde batranul trebuia sa coboare. A-si face cale catre iesire era de-a dreptul imposibil. Sa respire sau sa se miste era greu, ce sa mai vorbim despre a inainta spre iesire. Din fericire autobuzul a scuturat de cateva ori pasagerii din cauza drumurilor proaste si batranul astfel a reusit sa inainteze catre iesire.

Daca viata ne scutura, noi ne putem misca prin ea, daca stim unde este iesirea. Cel care are in viata scopuri mari, cumpenele vietii nu-l inlatura din cale,  nici din rost; atat succesul cat si esecul, ambele impreuna nu fac nimic altceva decat sa il ajute sa mearga inainte. Nu este nici o diferenta, cum anume se cutremura, scutura cutia cu bile. Nu are nici o importanta cum anume ii scutura viata pe oameni. Nu are nici o importanta cum anume vor fi scuturati pasagerii din autobuz, cel mai important aici este sa nu scapi momentul, sa fi pe faza, sa fi constient si de veghe. Important este ca sa se intample ceva, ceva sa se petreaca. Orice. Nu te ingrijora cand viata te scutura.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s