Textul 10. Opt picioare ale greierului.

Textul 10.

Opt picioare ale greierului.

A avea un scop, nu este tot. Nu este suficient sa ai un scop, mai trebuie sa te si ti de scopul propriu. Copilul cere sa te joci cu el acum. Chiar trebuie sa lasi acest joc pana cand copilul va mai creste? Munca trebuie terminata, altfel materialul va ajunge sa nu mai fie bun. Datoria in bani trebuie intoarsa, pentru ca exact astazi este termenul scadent. Mereu trebuie sa faci cate ceva. Multe treburi are omul de facut in cursul vietii si nu ii mai arde de scop. Cand sa te mai gandesti si la scop?

Un artist la circ duce in maina o farfurioara cu o ceasca plina cu ceai. Acesta se impedica, cade, se rostogoleste, sare, face un salt peste cap si cade in picioare. In urma la toate acestea ce mai poate ramane din continutul acestei cesti si chiar din ceasca insasi. Insa artistul se ridica si in fata tuturor arata ca ceasca este tot in maina lui, este intreaga si chiar si ceaiul este la locul lui, nu s-a varsat nici o picatura. Asta este profesia lui. El poate face acest lucru. Trebuie sa poti tine scopul in mani si in minte la fel cum artistul a tinut farfurioara, ceasca si ceaiul.

Multe treburi are omul, multe evenimente si intamplari, multe succese si esecuri intalneste in cale, dar iata ca omul se ridica si scopul, iata-l e tot aici, este in maina si in mintea lui la fel ca inainte.  Totul este in regula si cu omul si cu scopul lui. Ambii sunt bine.

Opt picioare are greierasul si toate opt poarta corpul lui micut nu in directii diferite. Opt picioare poarta greierasul in aceeasi directie.

Cine isi cunoaste calea, poate sa atinga si scopul. Cine este pe cale, este si in directia scopului.

3 comentarii la “Textul 10. Opt picioare ale greierului.

 1. Buna ziua
  Numele meu este Constantin Iacob si as dori sa facem un schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://oraselulvesel2.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
  Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si toate cele bune.

 2. Buna ziua
  V-am adaugat linkul insa la titlu nu am stiut exact ce sa pun asa ca am pus Anatol Basarab. Daca doriti altul spuneti-mi si il modific
  O zi buna va doresc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s