Textul 11. Invatatorul cocosilor de lupta.

Textul 11.

Invatatorul cocosilor de lupta.

La curtea kneazului a venit un om si i-a propus acestuia sa-I antreneze un cocos pentru lupte. Kneazul a fost de acord. Au trecut 10 zile.

–        Cum stau treburile cu cocosul nostru luptator? A intrebat Kneazul. Cocosul este pregatit pentru lupta?

–        Nu Nu. Este inca foarte increzut si prea rapid se arunca in lupta. In aceasta stare nu poate fi lasat sa lupte.

Au mai trecut 10 zile.

–        Acum?

–        Nici acum nu este inca suficient de pregatit. Este inca devreme pentru el. Este foarte nervos si reactioneaza la toate. Orice alt cocos din jur daca striga, acesta o ia ca pe ceva personal. In aceasta stare nu poate fi lasat sa lupte.

Au mai trecut 10 zile

–        Dar acum?

–        Este prea devreme. Puterea si furia il umple pe acesta, se scurg catre afara si acest lucru este vizibil. In starea aceasta nu poate fi lasat sa lupte.

Au mai trecut alte 10 zile

–        Nici de data aceasta nu este inca pregatit?

–        Acum este aproape gata. Cocosul este nemiscat de parca ar fi cioplit din lemn. Nu reactioneaza la nici un strigat al altui cocos, de nimic nu ii pasa, este ca si cum ametit. Ceilalti cocosi doar cand il vad, nu mai vor sa lupte cu el si cu strigate alearga in toate directiile.

Nu exsista numar treptelor de maiestrie. Cine a vazut o adevarata maiestrie nu se va lasa impresionat si nici uimit de o lucrare mai putin desavarsita. Va tace. Cel ce cunoaste (intelege)  nu vorbeste, cel ce vorbeste nu cunoaste. Acest lucru este extrem de clar, de inteles si se refera la noi toti. Intelegerea este mai presus de stiinta (cunoasterea)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s