Textul 12. Cariera orizontala

Textul 12.

Cariera orizontala

Cidat este construit omul. Omul in sine este o fiinta ciudata. Catarandu-se pe scara orizontala a carierei, omul aproape in totalitate uita de cariera orizontala. Calea catre nefericire este atragatoare, fermecatoare chiar. Asta inseamna stelute pe epoleti, diplome si premii, titluri, functii, salarii mari, remunerari, tarife si alte favoruri. Aceasta cariera reprezinta o posibilitate, metoda, mijloc, instrument de a parea fericit, important, puternic. Cariera orizontala este cu totul si cu totul altceva. Acest tip de cariera reprezinta o dezvoltare in treptele maiestriei profesionale, adica capacitatea de a face ceea ce altii nu pot sa faca. Acest lucru presupune cunoastere si intelegere, pricepere, deprindere, lucruri care se dezvolta in interiorul omului si care nu pot fi luate acestuia la fel cum ii putem lua altuia stelutele de pe epoleti. Insa cariera orizontala poate fi vazuta numai de catre initiati. Cine este mester, maiestru sau cine este inca ucenic, nu ii este atat de usor de a se clarifica in aceasta directie, insa maiestrul si ucenicul stiu exact cine ce este.

Atunci cand viata iti ofera alegerea, ce sa preferi, o cariera orizontala sau una verticala? Desigur, alege cariera orizontala. Iar daca mai tarziu vei avea nevoie de o cariera verticala o vei lua simplu, ca pe un mar din copac. Nu ai reusit? Inseamna ca nu iti ajunge maiestria. Trebuie sa mai inveti, trebuie sa mai pasesti inca pe treptele maiestriei profesionale.

Este mai bine sa fi decat sa pari. Este mai bine sa fi capabil, decat sa fi.

3 comentarii la “Textul 12. Cariera orizontala

  1. Pingback: Ce e important in viata « Opiniile mele

  2. Sper ca nu am suparat daca am facut link la acest articol, insa butonul „Press this” publica doar partial articolul. Voi mai proceda asa, daca mi-e permis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s