Textul 13. Condu din orice punct.

Textul 13.

Condu din orice punct. (Condu=Con {impreuna} +Du ={Dumnezeu} = impreuna cu dumnezeu.

Fiecare dintre noi conduce lumea desi nu ne dam seama de acest lucru si tocmai din aceasta cauza fiecare dintre noi conduce prost lumea. Piatra din drum conduce trasura, buturuga mica conduce carul mare. Copilul inca nici macar nu poate sa vorbeasca dar deja conduce parintii. Cainele conduce stapanul, iar pisica – cainele. Toti conduc pe toti. Nu este rusinos sa conduci lumea. Rusinos este sa o conduci prost. Nu este imoral sa conduci un alt om, imoral este sa-l conduci prost.

Cel care are o cale permanent invata sa conduca lumea din ce in ce mai bine. Calea lui este invatatorul lui. Calea, este un mare si iscusit manager. Calea este Marele Manager.

Desigur, este mult mai usor sa conduci o firma sau o fabrica sau o tara, daca acestea va sunt supuse si ceilalti oameni trebuie sa va asculte. Insa acest lucru nu trebuie considerat a fi o conditie obligatorie pentru a conduce. Sunt multe alte conditii necesare si suficiente pentru a putea conduce cu orice si cu oricine. A conduce orice obiect sau subiect este posibil practic din orice pozitie geografica sau sociala. Din orice punct geografic si social. De oriunde poti conduce pe oricine si orice. Nu ai reusit? Inseamna ca mai trebuie sa inveti.

Cine are o cale are si un invatator. Este imposibil sa mergi cu succes  pe cale fara a conduce bine pe altii. Nu poti conduce bine pe altii fara a avea o cale.

Odata iepurele a fost intrebat:

–        Tu ai cerut un subaltern mai puternic. Parca te plangeai ca ajutoarele tale nu sunt  de nadejde. Eu tocmai am aflat ca ursul isi cauta de munca.

–        Nu, nu. La noi totul a ineput sa mearga. Repede a raspuns iepurele. –  Am inceput sa ne descurcam. La noi totul este in regula. E ok.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s