Textul 14. Fara plangeri si cereri.

Textul 14.

Fara plangeri si cereri. (rugaminte)

Cine are o cale nu se plange si nu cere. Doar propune. Nu exista pentru un asemenea om o mai mare autoritate, un mai mare ajutor, decat propria lui cale. Daca cel puternic cere de la cel slab, asta nu este o cerere, ci o propunere. Daca cel puternic se plange celui slab, asta nu este o plangere, ci o incredintare. Celui care se plange ii poti pune intrebari suplimentare, il poti interoga, il poti obliga sa raspunda la toate intrebarile. Cum o sa-l obligi pe cel puternic?

Cel care cere poate fi obligat sa faca ceva pentru a primi. Cum il vei obliga pe cel puternic?

Daca cineva ti se plange, iar la intrebarile tale nu raspunde cu prudenta si nici cu placere, sau in general evita raspunsurile, intelege ca tie acel om nu ti se plange, ci iti propune. Daca tie un om iti se cere ceva dar un pas spre intampinare nu prea observi sa faca, intelege, tie nu ti se cere ci doar ti se propune elegant sa faci. Cel care se plange sau cere, nu are o cale. Cel care se plange sau cere, intotdeauna este slab, lipsit de putere. Cel care se plange sau cere poate deveni si mai slab daca cererea lui sau plangerea nu vor fi satisfacute, adica vor fi respinse. Acesta este slab pregatit pentru refuz. Cel care propune, mereu este pregatit pentru refuz. Daca omul are o cale, atunci cand este refuzat, acesta devine si mai puternic. La fel se intampla si daca primeste acceptul, acordul.

Poti sa fi dar sa nu pari. Poti sa pari, dar sa nu fi. Poti sa pari a fi unul care se plange sau cerseste, dar nu trebuie sa fi acestea. Poti pare a fi orice, dar sa nu fii orice. Daca vrei poti sa pari a fi si un prost, important este sa nu fi un prost.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s