Cum se face deszapezirea in Romania si cum se face in alte tari ! Comparatie Video

In momente dificile, cum ar fi caderile abundente de zapada, asa cum s-a intamplat in Romania in cursul acestei saptamani din ianuarie 2012, nevoia unor utilaje performante pentru deszapezire coroborate cu o organizare si implicare umana si de responsabilitate cetateneasca, se simte mai acut decat oricand.

Iata mai jos cateva exemple cu privire la cum se facea, in urma cu cativa ani, deszapezirea in Japonia, intr-un loc in care zapada a fost troienita timp de cateva zile in sir precum in Romania anilor ’54.

Dar probabil ca doamna ministru Anca Boagiu (desi nu e dansa obligata sa le stie pe toate) ci mai bine spus factorii tehnici, persoanele decidente si structurile abilitate din cadrul CNADR si cele din cadrul ministerului transporturilor habar nu au de multe. Defapt nici nu trebuie sa ne mire atat timp cat nu au cum dat fiind modul clientelar si spagile prin intermediul carora unii si-au cumparat posturile sau au fost impusi,numiti sau „unsi” – asa cum le place lor sa spna cand se lauda.

De aceea le spun personal: Domnilor infrastructura si starea drumurilor tine de Siguranta Nationala !!! Stiti ce inseamna si presupune asta ? Ati auzit vreodata de acest termen? Presupun ca nu, atata timp cat sunteti singurii care ati reusit performanta de a fi primii directori CNADR din istoria Romaniei care ati reusit performanta de a lasa capitala unei tari si cel mai important drum rutier – DN 1 blocate. FELICITARILE MELE !!!

Daca nu, ceea ce este mai mult ca sigur, va invit sa mai rasfoiti in suficientul timp liber pe care-l aveti la dispozitie atunci cand va prefaceti ca munciti prin institutiile statului platiti din banii populatiei, macar asa din cand in cand pentru cultura dumneavoastra generala (pe care oricum n-o prea aveti) acest blog si sa va mai cultivati un pic.

In final doresc sa va informez eu atat scriptic cat si prin intermediul acestui articol de faptul in cadrul Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi exista tanchete in loc de utilajele cu cupa de 0,3 m cubi pe care dvs. le-ati scos sa pentru deszapezire si ca in cadrul regionale Iasi exista masini performante rusesti ce putea fi mobilizate, etc etc. Ce sa mai vorbim ca datorita slabei organizari si implicari au murit 4 oameni ?!

Cine este de acord cu mine sa utilizeze butoanele de facebook,mail,digg, de la finele articoluluipentru a-le aduce si altora la cunostinta pentru a mai auzi si alte pareri sau sugestii ce-i pot lumina pe „unii” sau pe „unele” ?

Astia de mai jos de ce pot domnule? Luati macar un exemplu de bun simt elementar si folositi barem legea imitatiei asa cum fac pana si animalele daca la altceva nu va pricepeti !

In Canada, de pilda, unde zapada persista 4-5 luni de zile pe an, deszapezirea se face cam asa:

Iata o mostra de tehnologie feroviara, pe o cale ferata, tot in Canada:

In Olanda exista chiar si un „maturator” de zapada, care lasa strada perfect curata in urma sa, dupa ce a fost deszapezita mai intai de utilaje:

fete la zapada

Iata cum se face deszapezirea in Rusia – FOTO alaturata. Cateva fete, activiste, au iesit la aer, inarmate cu lopeti, in Sankt Petersburg. 🙂

In Romania situatia sta cum o stim – in marile orase deszapezirea nu pune probleme serioase, insa in zonele de campie, unde omatul este troienit si drumurile sunt inchise, se apeleaza mai nou la armata, pentru ca utilaje de deszapezire performante nu prea exista.

Sursa: Pro TV

P.S.! Numai la asta va sta capul :)))

Decat Lideri inteligenti care sa faca rau, mai bine pui dracu un calculator ii scrii legile si bafta. Si punct gata coruptia ca un computer nu are nevoie de bani, curve, case vile, masini, etc. Si in loc de judecatori la fel, sa nu poata fi mituiti.

Reclame

3 comentarii la “Cum se face deszapezirea in Romania si cum se face in alte tari ! Comparatie Video

  1. Prin dezorgan,izare si incompetenta gestionare a utilajelor de deszapezire,CNADNR-ul din subordinea imediata a Guvernului ar putea fi pasibil la atenta\t la siguranta nationala, dat fiind ca drumurile nationale si autostrazile, cate sunt, se constituie ca un trunchi vital al aprovizionarii,intretinerii tuturor sectoareleor de activitate social economica.Multe componenete ale trunchiului fiind blocate total sau partial,seva nu poate ajunge la ramificatiile multiple si complexe ale vietii societatii.Ministrul actual al MIn.Transporturilor a anuntat azi timid ca a sesizat Curtea de Conturi.Prea putin…..Dar, dat fiind ca a fost scolit si sprijinit de fosta ministra , cred ca demersul nu se va finaliza, cum ar fi cazul, adica cu pedepse aspre,chiar de ordin penal,cu sanctiuni si penalizari consistente.

  2. IN ROMANIA SE FACE UN RAHAT MARE CAT TARA ASTA CA LA TOATE MINISTERELE SUNT NUMAI NENOROCITI SI ORDINARI CARE FURA MILIOANE DE EURO CA PORCII SI NU FAC NIMIC DE 22 DE ANI ASTA ESTE ROMANIKA NOASTRA DRAGA IN CARE PE 1 DECEMBRIE TREBUIE SA FIM MANDRI CA SUNTEM ROMANI , EU NU SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN ,DIN CONTRA SUNT SCARBIT SI CAND PLEC AFARA MI-E RUSINE SA SPUN CA SUNT ROMAN CA SUNTEM VAZUTI FOARTE RAU PESTE TOT IN TOATA EUROPA

  3. NU VOM FII NICIODATA CA IN TARILE CIVILIZATE ,JAPONIA CANADA SUA NU AU MELTENI TIGANI , INCOMPETENTI ANALFABETI , HOTI SI EXCROCI SI CHIAR DACA AU STIU SA-I PUNA LA PUNCT NU CA LA NOI IN ROMANIKA SUNT TOLERATI TOTI CACANARII SI CRETINII CARE DE 22 DE ANI NU SA FACUT NIMIC SI NE PLANGEM CA NISTE PISDE AVORTATE SI NEPUTINCIOASE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s